DKK 100,94 (DKK 100,91 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Foredrag - Mennesket i en affortryllet verden Uge 41 fredag

13.10.2017 kl. 10:30 Vadehavscentret, Ribe
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 100,94 (DKK 100,91 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Seminar om mennesket i en affortryllet verden. Hovedtaler er Hartmut Rosa, replik ved Mathias Sonne.

Seminar – Foregår på engelsk og tysk

Mennesket i en affortryllet verden 10.30-15.00
Med det nye Vadehavscenter skabt af Dorte Mandrup Arkitekter som den fantastiske ramme inviteres til et seminar om natur, æstetik og eksistens i et sekulært samfund, hvor (økonomisk) rationalitet, forandringshastighed og effektivitet er blevet de afgørende målestokke. I en kritik af tingsliggørelsen af det moderne menneske efterspørger den fremtrædende tyske sociolog Hartmut Rosa de livsrum, hvor mennesket kan have sjælen med. Velkomst ved professor i teologi Niels Henrik Gregersen. Replik ved journalist og idehistoriker Mathias Sonne. Efter en frokostpause er der et teologisk bidrag til temaet ved Niels Henrik Gregersen, der også vil være ordstyrer ved den afsluttende debat med Hartmut Risa.

Der er inkluderet en let frokost, entré til udstillingen i det nye Vadehavscenter, hvor man frit kan gå rundt i åbningstiden fra 10-17, samt deltagelse i det afsluttende programindslag:
 
Manden og musikken 15.00-16.00
Ein neues Lied stimmen wir an. Luthers liv spejlet i hans salmer Cellisten Christina Meissner fremfører Luthers kernesalmer i en musikalsk nybearbejdelse, og skuespiller Dorothea Baltzer læser tekster til belysning af Luthers liv (den første af de 95 teser; tilbageblikket fra 1945 på kampen on den nådige Gud; talen fra rigsdagen i Worms m.fl.). Introduktion ved rektoremeritus Eberhard Harbsmeier. I samarbejde med Skads Provsti.
 

Pris: 100,- DKK